Gizlilik ve Kullanım

Kişisel verilerinizin güvenliği It’s My Roller için çok önemlidir. Bilgilerinizin kullanım nedenleri amaçları ve gizliliği hakkında gerekli bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;

1. Verileriniz neden topluyoruz?

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.
Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2. Toplanan veriler ne amaçla kullanılıyor?

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:
• web sitesi üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
• iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
• Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
• elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
• mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
• kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
• müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
• müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
• anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
• hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
• yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

 

3. Toplanan veriler nasıl korunuyor ?

It’s My Roller müşterilerinin bilgilerinin güvenliğine büyük önem vermekte ve bunu sağlamak adına en ileri teknolojiye sahip araçlarla çalışmaktadır. Sitemizin ve/veya Mobil Uygulamamızın güvenliğini sağlamak amacı ile güvenli ortamlarda her türlü fiziksel, elektronik ve yönetimsel önlem alınmıştır. Tüm bilgiler yurtiçinde ve yurtdışında yer alan güvenli sunucularda saklanmakta ve yedeklenmektedir.

 

4. Sizin haklarınız nelerdir ?

Sizin hakkınızda topladığımız verilerle ilgili olarak istediğiniz anda bilgi alma hakkına sahipsiniz. E-posta yoluyla It’s My Roller ile iletişime geçerek kişisel verilerinizi talep edebilirsiniz.
Yanlış oldukları takdirde, eksik kişisel verinin tamamlanması da dâhil olmak üzere kişisel verilerinizin düzeltilmesini talep etme hakkına sahipsiniz.
It’s My Roller üyeliğiniz varsa, kişisel verilerinizi hesabınızdan veya üyelik sayfanızdan düzenleyebilirsiniz.
It’s My Roller üyeliğiniz varsa, isteğiniz doğrultusunda üyeliğiniz silebilirsiniz.
Haklarınızı destek@itsmyroller.com adresinden bizimle iletişime geçerek kullanabilirsiniz.